Com preparar la primera visita amb el cirurgià plàstic?

La primera visita al cirurgià que realitzarà la reconstrucció mamària és important perquè la pacient es senti còmoda, confiada i aliviada davant els dubtes que pugui tenir sobre el procés al que es sotmetrà. A vegades les pacients tenen la sensació que no han aprofitat al màxim la primera visita que realitzen amb el cirurgià plàstic.

Aquesta sensació pot canviar amb una mica de preparació prèvia que ens permetrà resoldre tots els dubtes.

1. Portar l’historial mèdic complet.

Cal intentar aportar el major nombre de probes diagnòstiques realitzades anteriorment, així com entregar un llistat de tots els medicaments, vitamines i fins i tot tractaments naturals que s’estiguin fent.

També és recomanable que informi al metge de les intervencions prèvies.

2. Anar-hi acompanyat.

Es tracta de visites molt intenses, amb molta informació i detalls per entendre i retenir, així que és millor visitar al cirurgià acompanyat.

3. Expressar-se amb llibertat.

Convé deixar els temors fora de la consulta i manifestar amb claredat què s’espera de la reconstrucció i quines preocupacions es tenen. A més, a vegades caldrà tornar a preguntar alguna cosa que no s’ha entès del tot o un detall que no ha quedat suficientment clar, així com demanar explicacions sobre algun altre aspecte que ens confon o aprofundir en algun punt en les explicacions del cirurgià.

Algunes pacients es relaxen si van a la consulta amb una llista de dubtes i preguntes que vulguin plantejar.

4. Prendre notes.

Els nervis i la gran quantitat d’informació que facilita el cirurgià poden jugar males passades. Algunes pacients surten de la consulta i s’adonen que no han pogut assimilar tot el que se’ls ha explicat. És bo anotar tots els punts clau de la conversa per poder revisar-la més endavant.

Malgrat aquestes recomanacions, la pacient no ha de dubtar en trucar al cirurgià o concertar una nova visita a la seva consulta si els dubtes persisteixen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twelve − three =