Com preparar-se per la reconstrucció mamària i el postoperatori (II)

15 dies abans

Com a continuació al que ja he exposat fins ara, consells a seguir un mes abans de sotmetre’s a la reconstrucció mamària, tant si s’ha realitzat una mastectomia preventiva com si ha estat com a conseqüència d’un càncer de mama, avui comentaré les directrius a seguir 15 dies abans de la reconstrucció mamària.

.

Quinze dies abans de la reconstrucció mamària

1. Realitzar les probes preoperatòries.

A més d’explicar a la pacient quins procediments implica la reconstrucció mamària escollida, el cirurgià ordenarà algunes probes preliminars com un anàlisi de sang complet, una radiografia del tòrax, un electrocardiograma i una mamografia de la mama sana. També es sol recomanar una visita a l’anestesista i fins i tot una última revisió amb l’oncòleg o el senòleg.

Per altra banda, en certes tècniques com el DIEP es realitza un estudi preoperatori dels vasos sanguinis de l’abdomen, que permet optimitzar al màxim la cirurgia.

2. Donar sang.

Malgrat ser improbable que la reconstrucció mamària requereixi d’una transfusió de sang, existeix la opció de donar una o dues unitats de la pròpia sang com a mecanisme de precaució. D’aquesta manera, si fos necessària una transfusió, podria realitzar-se amb sang de la mateixa pacient.

3. Comprar algunes peces de roba.

Convé preguntar al cirurgià si cal algun sostenidor o peça de roba especial a l’hospital i en tornar a cassa (sobretot amb tancaments davanters), així com adquirir camises de dormir o pijames còmodes i fins i tot roba interior d’una o dues talles més en el cas de reconstruccions amb teixit abdominal o del gluti.

4. Obtenir els medicaments receptats

A més d’ocupar-nos dels medicaments habituals, la pacient pot sol·licitar algun tipus d’ajuda per conciliar el son la nit o nits anteriors a la intervenció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten + three =