Com preparar-se per la reconstrucció mamària i el postoperatori (III)

1 setmana abans

Amb aquest post tanco un grup de tres entrades amb les que aporto els meus consells davant d’una reconstrucció mamària imminent.

Avui veurem què cal fer quan estiguis a una setmana vista de la intervenció.

.

Una setmana abans de la reconstrucció mamària.

1. Facilitar la informació per la pre-admissió hospitalària.

Algunes clíniques o hospitals prefereixen avançar les dades i documents necessaries per a gestionar l’admissió de la pacient que es sotmetrà a una reconstrucció mamària. Pregunta al teu hospital si aquest és el teu cas.

2. Intensificar les cures.

No està de més donar-se algun capritx extra a la perruqueria o als serveis d’estètica (per exemple, la depilació de les zones afectades per la cirurgia), sortir amb els amics o fer alguna compra d’última hora. Tot pot ajudar a millorar el teu estat d’ànim.

3. Informar al cirurgià del teu estat de salut.

Has d’informar si en aquesta darrera setmana t’has constipat, ha sortit alguna infecció, febre, al·lèrgia o qualsevol altre problema de salut, per insignificant que sembli.

No hem de córrer riscos innecessaris davant de la cirurgia i per això convé que informis de qualsevol detall relacionat amb la teva salut.

4. Acondicionar la llar.

És el moment d’adquirir tot allò que necessitaràs per abordar les primeres cures des de casa (gasses, termòmetre, etc), omplir el rebost per si no disposes d’ajuda per fer la compra en tornar a casa, o netejar la casa per trobar-hi un ambient agradable i evitar feina extra a la llar durant la recuperació.

5. Preparar-se per la recuperació.

Avançar-te al que et trobaràs quan surtis de l’hospital t’ajudarà a recuperar-te millor. Això inclou organitzar qui et portarà cap a casa, qui t’acompanyarà durant almenys dos dies, preparar el dormitori amb tot el que necessitis a mà (medicació, comandaments a distància, llibres, mocadors, telèfon, etc) o demanar a les teves amistats que no et truquin durant els primers dies, per facilitar el descans.

Segurament el més important és preparar-te per dins i pensar en positiu: encara que et sentis nerviosa davant l’idea d’entrar al quiròfan, recorda que és una intervenció que contribuirà a millorar la teva qualitat de vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + fifteen =