Preparació quirúrgica (IV)

El dia abans

La reconstrucció mamària és un procés suficientment important per la pacient com per merèixer una programació premeditada. Amb aquest propòsit vaig escriure els posts 1, 2 i 3 referents a aquest procés i, amb el d’avui, vull completar aquesta sèrie amb una relació de consells dirigits a la teva preparació pel dia abans d’una reconstrucció mamària i pel mateix dia de la intervenció.

Tant les pacients que accedeixen a una reconstrucció mamària des de la superació d’un càncer de mama com les pacients que han decidit sotmetre’s a una mastectomia profilàctica o preventiva solen abordar aquests darrers dies amb una mica més de nervis.

És per això que, desenvolupada en 4 capítols (entrades) pot ajudar-vos a la vostra preparació.

.

El día abans de la reconstrucció mamària

Ens enfrontem a un dia que no és idoni ni molt menys per prendre decisions ni per realitzar gestions  importants, però entre altres coses suggereixo que convé:

 1. Treure’s l’esmalt d’ungles i les ungles artificials
 2. Relaxar-se, cada pacient a la seva manera (ioga, tai-chi, distreure’s amb una pel·lícula, descansar a casa, etc…)
 3. Netejar-se amb sabó bacetericida com a mínim dos dies abans de l’operació
 4. Decidir quina roba dur el dia de l’ingrés i el dia de sortida de l’hospital: roba ampla, còmoda i que es cordi per davant, i calçat el més còmode possible
 5. Preparar una bossa o maleta per passar la nit (necesser amb productes d’higiene, roba interior indicada, documentació necessària, música preferida…)
 6. Deixar els objectes valuosos a casa
 7. Portar una llista amb tota la medicació que s’està prenent (encara que l’hospital ja s’encarregarà de facilitar-la)
 8. Sopar de forma lleugera (i no menjar ni beure ni tan sols aigua després de la mitja nit o del termini que hagi establert l’anastessista).
 9. Plantejar-se mantenir relacions sexuals, si es desitja

.

El dia de la reconstrucció mamària

Por fi arriba el gran dia, el dia esperat. Per avui és important que:

 1. Dutxar-se i rengar-se el cap
 2. No maquillar-se
 3. Conversar amb la família i els amics
 4. Deixar notes o missatges als fills i familiars
 5. Intentar relaxar-se
 6. Mantenir una actitud positiva

En base a la meva experiència, aquesta sèrie de consells que us he exposat al llarg dels 4 posts em semblen els més adequats i necessaris per aconseguir arribar de la forma més còmoda i tranquil·la possible a aquest dia tan important per tu que és el de la reconstrucció mamària.

Espero que us pugui servir a totes les dones que hàgiu pres o que estigueu valorant prendre la decisió de reconstruir aquesta part tan important del vostre cos per la gran majoria de les dones i quedo, com sempre, a la vostra disposició per qualsevol consulta o comentari que necessiteu fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

six + 2 =