Reconstrucció genitourinària

Per la reconstrucció genitourinària hem de tenir en compte no tan sols els aspectes estètics i estructurals de cada òrgan, sinó també en la seva funcionalitat, ja que l’àrea genital tant masculina com femenina és una zona anatòmicament complexa per a la seva reconstrucció.

Per aquest motiu l’enfocament adequat per tractar les alteracions d’aquesta zona corporal ha de realitzar-se d’una forma interdisciplinària. El Dr. Masià treballa en estreta col·laboració amb la Fundació Puigvert per obtenir els millors resultats en reconstrucció genitourinària. Així dons, podem pal·liar les seqüeles dels càncers genitals, els traumatismes perineals, les alteracions congènites i del desenvolupament genital, así com els canvis morfològics que precisen les disfòries de gènere.

.

Fal·loplastia:

Aquesta intervenció consisteix en la reconstrucció genitourinària del penis (fal·loplàstia) emprant pell, i greix de l’avantbraç del pacient. El teixit donant inclou una vena, una artèria i terminacions nervioses. A l’avantbraç es procedeix a la realització del nou penis i, un cop realitzada la reconstrucció, es tallen la vena i l’artèria amb el nervi sensitiu per transferir-se a la zona genital, en la que es procedeix a una connexió amb les venes i artèries femorals de la ingle per la seva revascularització. A través de tècniques microquirúrgiques complexes es procedeix a la finalització de la reconstrucció amb la connexió de les terminals nervioses.

Una vegada implantat l’òrgan genital, aquest té sensibilitat i permet la micció i també totes les funcions sexuals, a excepció de l’erecció. Amb posterioritat, es procedirà a l’implant d’una pròtesi hidràulica que permetrà al pacient recuperar la capacitat d’erecció.

Altres tècniques:

Reconstrucció Mamària

Tractament Limfedema

Altres camps
d’interès