Reconstrucció mamària

El Dr. Masià i el seu equip dediquen tot el seu esforç i recursos per a desenvolupar les tècniques quirúrgiques que puguin oferir una millor reconstrucció mamària (mastectomia), aconseguint així superar les seqüeles del tractament del càncer de mama i recuperar una qualitat de vida adequada per a la dona.

La mama és una part del cos especialment important per a la dona. Té una gran significació en la seva feminitat i, des d’accions tan quotidianes com vestir-se, anar de compres, o fer esport, fins a fets tan íntims com abraçar a un fill o a la parella, poden quedar condicionades per una mastectomia.

Per a una gran majoria de pacients mastectomitzades la possibilitat d’una bona reconstrucció mamària pot significar la recuperació de l’autoestima i poder tornar a sentir-se dona.

“Recuperar l’autoestima i la feminitat ajuda a superar el càncer de mama”

.

Objectius de la Reconstrucció Mamària:

El cirurgià plàstic ha de comprendre que la mama no és només una imatge o un annex de la pacient. Per això el principal objectiu de la mastectomia ha de ser el de reconstruir a una dona i no a una mama, reconstruir una dona perquè torni a sentir-se com abans.

Qualsevol dona que s’enfronta a una mastectomia (reconstrucció mamària) té una sèrie d’expectatives respecte a aquest nou pas en la completa recuperació del càncer de mama, que van més enllà del fet de tenir un pit amb l’aspecte més natural possible. En realitat, el desig és simplement sentir-se com abans. Es pot afirmar que el que més desitgen les dones que han sofert aquest tipus de càncer va des de recuperar la seva rutina diària fins a restablir la seva imatge corporal, reforçar la seva feminitat i reduir l’estrés psicològic que els ha generat el càncer.

 

Reconstrucció immediata o reconstrucció diferida?

La reconstrucció mamària pot realitzar-se de manera immediata, restaurant la forma i volum natural del pit en el mateix acte operatori de la mastectomia.

Quan la pacient ja té una mastectomia practicada, o en situacions en les que es necessita un tractament complementari de radioteràpia, la reconstrucció es realitzarà de manera diferida. El seu oncòleg decidirà, conjuntament amb el nostre equip, quina de les dues opcions és la més adequada en cada cas.

Si ja té practicada una mastectomia o una tumorectomia, mai és tard per realitzar una reconstrucció i recuperar el contorn natural previ. Si, per altra banda, no està satisfeta amb la reconstrucció efectuada a través d’altres tècniques (implants mamaris o expansors, etc), podem reemplaçar aquests elements pel seu propi teixit, recuperant així una mama natural.

.

Reconstrucció mamària secundària:

Malauradament, hi ha moltes dones amb reconstruccions prèvies poc satisfactòries.

¡No es resigni! Podem ajudar-la a millorar la seva qualitat de vida, és possible reemplaçar la reconstrucció practicada per una reconstrucció amb un bon resultat.

En els darrers 2 anys, un terç de les nostres pacients ja havien estat reconstruïdes prèviament per altres cirurgians amb resultats poc satisfactoris. Afortunadament, hem pogut millorar considerablement aquests resultats, contribuint al benestar d’aquestes dones.

.

¡Conegui les seves opcions!

L’especialista ha de plantejar-se cada reconstrucció mamària com un cas únic, perquè cada dona és diferent i s’enfronta a un entorn propi únic.

El cirurgià plàstic ha de recomanar la tècnica de reconstrucció mamària més apropiada i personalitzada per a cada pacient. Així, pot aconseguir-se el resultat funcional i estètic més adequat i, sobretot, millorar la qualitat de vida de cada dona.

Altres tècniques:

Tractament Limfedema

Reconstrucció Genitourinària

Altres camps
d’interès

Tècniques de reconstrucció mamària:

Reconstrucció amb implants mamaris

Tècniques microquirúrgiques